Testează produse românești Vezi detalii

Skip to content

Nuci romanesti – sănătate în coajă. Află cum te ajută

Nuci romanesti – un ilustru doctor al naturii. Reprezintă o sursă puternică de antioxidanţi, îţi întăresc imunitatea şi tratează mai multe boli. Află beneficiile reale ale nucilor, cât şi sfaturi de consum.

Majoritatea consumă aceste minunăţii ale naturii doar în combinaţie cu foietaj, aluat, în prăjituri, cozonac sau alte mâncăruri, delicioase, dar oare la fel de sănătoase? Un secret: zahărul strică această combinaţie, de aceea optează să consumi nuci naturale, fără adaosuri, fără a le transforma. Sparge coaja şi mănâncă miezul. Dacă consideri că are prea mult iod, lasă-le 15 minute într-un recipient cu apă. Gândeşte-te că un pumn de nuci conţine cel puţin 10 calităţi demonstrate.

Studiile din medicină susţin beneficiile nucilor romanesti

Dacă îndrăgeşti nucile fii convins că reduci riscul de boli cardiovasculare cu 30%, riscul de cancer cu 15% şi riscul unei morţi premature cu 22%. Acest studiu de medicină: https://bmcmedicine.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12916-016-0730-3  demonstrează că nucile sunt un remediu dovedit în prevenţia acestor boli.  Aceste descoperiri susţin o dietă cu un conţinut ridicat de nuci pentru a lupta împotriva bolilor cronice şi a mortalităţii.

De altfel, studiul din 2009 publicat în Archives of Internal Medicine a analizat şi susţinut că  un consum mare de nuci este asociat cu îmbunătăţirea nivelul lipidelor din sânge într-o manieră dependentă de doză.

Oamenii de ştiinţă ai Universităţii Loma Linda din California au adunat date din 25 de studii legate de consumul de nuci desfăşurate în şapte ţări diferite şi la care au participat 583 de femei şi bărbaţi cu colesterol ridicat sau normal. Toate studiile au comparat un grup de control cu un grup care a mâncat nuci.  Zi de zi participanţii au consumat  în jur de 60 grame de nuci.  În urma acestui obicei, s-a constatat  o reducere a colesterolului total cu 5.1 procente, o reducere a colesterolului asa zis „rau” (LDL – lipoproteinele cu densitate joasa) cu 7.4 procente şi o îmbunătăţire cu 8.3 procente a ratei dintre LDL si HDL(lipoproteinele cu densitate inalta). Pe langa acestea, nivelele trigliceridelor au scazut cu 10.2%.

Nuci romanesti – pe primul loc la capitolul antioxidant

Joe Vinson, doctor la Universitatea din Scranton a susţinut că nucile romanesti au de doua ori mai multi antioxidanţi decat orice alte nuci asemănătoare. Acesta a analizat 9 tipuri diferite de nuci : nucile romanesti, migdale, alune, fistic, nuci de brazilia, caju, nuci de macadamia, hazelnuts şi nuci pecan. Vinson a dovedit că antioxidanţii existenţi în nucile romanesti sunt calitate superioară. Sub măsurători atente, este cert că antioxidanţii din nuci sunt de 2 şi 15 ori mai puternici decât vitamina E.

Reţine că dacă supui nucile la căldura în urma unor procese de gătire vei distruge calitatea antioxidanţilor şi a nutrienţilor excelenţi pentru sănătate. Nucile sunt de asemenea o sursa excelenta de acizi grasi esentiali omega 3 , numai un sfert de cana acoperind peste 90% din necesarul zilnic recomandat. Sunt de asemenea o sursa buna de grasimi benefice mononesaturate.
Citeste si: https://motivromanesc.ro/blog/motiv-romanesc-extract-natural-si-cum-te-construiesti-sanatos/

Creierul iubeşte nucile 

După cum bine ştii multe fructe, legume au atât o culoare specifică, cât şi o formă care te poate trimite cu gândul la un anumit organ al corpului. Este dovedit că această corelaţie este  şi adevărată. Nucile au formă de creier şi într-adevăr sunt o binecuvântare pentru acesta.  Supranumite un aliment regal, nucile sunt acum servite ca şi medicaţie pentru creier din variate motive şi cu certitudine pentru că ele sunt pline de acizi graşi omega-3, esenţiali pentru funcţionărea normală a creierului.

Este dovedit medical că dacă consumi o cantitatea scăzută de omega-3 poţi dezvolta depresie şi degenerare cognitivă. Aşadar, mâncatul unui pumn de nuci frecvent îţi conferă o stare de spirit pozitivă şi susţine celulele cenuşii. Deoarece cresc  nivelul de melatonina de trei ori mai mult, îţi vor asigura un somn liniştit să te ajută să combaţi insomnia.

Motiv românesc  ţi-a expus o serie de motive clare şi dovedite ştiinţific pentru a consuma cât mai mult nuci romanesti. Bucură-te de o viaţă în compania sănătăţii consumând alimente naturale, organice şi româneşti, ca să contribui la creşterea ţării şi implicit a ta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.