Testează produse românești Vezi detalii

Skip to content

Motiv romanesc | Substantele daunatoare din alimente – Top 5

substante daunatoare alimente
faunusplant.ro
Motiv romanesc a făcut un research în cadrul website-urilor de profil, parerile consumatorilor, incidentele raportate de Oficiul pentru Protecţia Consumatorului. Am reusit sa compunem un clasament a celor mai daunatoare substante din alimentele gasite in supermarket. E probabil sa consumi aceste substante chimice, ce isi au locul doar in laborator si sa nu stii Afla, renunta si spune si altora Te intrebi de ce esti obosit, nervos, stresat, fara vlaga si totusi analizele nu-s asa rele. E posibil sa consumi unele produse, alimente daunatoare, toxice, care te omoara incet, dar sigur. Locul 1: Aluminiu In topul clasamentului se afla aluminiu (clorhidraţi etc.). Il consumi fie ca vrei sau nu prin alimente, aer si apă si este neurotoxic. E folosit si in industria alimentara, ca aditiv, in medicamente (antiacizii, acidul acetilsalicilic tamponat). Se regăseşte în: deodorante, tigai, conserve alimentare, industrie, ustensile de bucătărie etc.  Efecte: provoaca leziuni cerebrale şi la nivelul sistemului nervos, favorizeza Alzheimer şi alte sindromuri cerebrale şi neurologice. Poate afecta buna funcţionare a sistemului endocrin, în special a hipofizei. Apa de la robinet este tratata in mari uzine ce utilizeaza sulfat de aluminiu pentru a scoate microorganismele nocive si alte particule pe care le contin si care pot fi usor distruse prin sedimentare si filtrare. Locul 2: Nitriţi, nitraţi (de sodiu)  Nitritii si nitratii sunt prezenti in: hrana pentru bebelusi, preparate din carne, pizza congelata etc.  Efecte asupra organismului: Este cancerigen si extrem de toxic. Consumat in exces conduce la deces.  Ce produse folosesti cu adevarat Locul 3: Benzil  Il gasesti in produse cosmetice, sampon, gel de dus, produse de ingrijire, oja etc.  Efecte asupra corpului: cancerigen – afecteaza sistemul endocrin – şi produce malformaţii congenitale.  Locul 4: BHA/BHT (hidroxianizol butilat Este un conservant. Il intalnesti in: paine, cereale, pizza congelata, praf pentru prajituri, carne de porc, cartofi congelati, sortimente de ulei, biscuiti, budinca, desert pe baza de gelatina.  Efecte grave: suspectat de a fi cancerigen. Afecteaza tesutul hepatic si pancreatic. Interzis in multe tari, la noi este liber sa faca victime. Locul 5: Aspartam (indulcitor artificial) Si-a facut loc printre: bauturi dietetice (carbogazoase, cu arome etc.), bomboane şi desert, produse alimentare preambalate.  Cum te atacă: Excitant toxic (toxic la nivel neurologic), afectează sistemul cerebral, nervos si endocrin. Surse informatii: http://www.aparatorul.md/o-lista-cu-cateva-substante-toxice-pe-care-le-consumam-zilnic-fara-sa-constientizam-pericolul-la-care-ne-supunem/ https://prosanitas.wordpress.com/sfaturi-de-sanatate-pentru-copii-nepoti-si-stranepoti-2/sfaturi-de-sanatate-pentru-copii-nepoti-si-stranepoti/

Leave a Reply

Your email address will not be published.