Concurs pentru producători români Vezi detalii

Skip to content

Seminţele – autentice sau contrafăcute?

 Seminţele folosite în agricultură trebuie să fie de cea mai bună calitate, pentru că acestea dictează reuşita unei culturi de plante. 

     În baza cercetării realizate de emisiunea „În premieră” cu Carmen Avram am pornit către expunerea adevărului. Românul trebuie să-şi vândă marfa proprie şi să se încăpăţâneze să dovedească că pământul românesc rodeşte bogăţie.

    Vei observa că mulţi agricultori s-au modernizat, produc pe bandă rulantă mâncare artificială. Cum? Ei bine, s-au inventat metode prin care planta creşte pe o platformă de beton în saltele de vată. Sunt denumite plante-hibrid. 

      PLANTE HIBRID? E nevoie de aşa ceva? Chiar nu putem să plantăm pe pământ, fiecare în dreptul nostru?

      E strigător la cer, plantele hibrid se hrănesc printr-un sistem de irigare, tehnologie computerizată, unde sunt revărsate substanţele, în speţă „hrana”: nitrat de calciu, clorură de potasiu, fosfat de monopotasiu, nitrat de potasiu, sulfat de potasiu, sulfat de magneziu. 

    De ce? Pentru că e mai ieftin? Greşit, nu e mai ieftin să hrăneşti boala, pentru că în final vei ajunge la medic, unde ţi se va da un diagnostic, apoi medicamente şi astfel devii un sclav, care este lipsit de vlagă.  Deci, dai puţin pe hrană, aceasta nu te hrăneşte complet, sau chiar deloc, în timp dezvoţi afecţiuni şi plăteşti din nou, mult mai mult pe remedii.

   Hai să gândim logic, să ajutăm la construirea unui drum ecologic. 

   Să susţinem producătorul român care culege cu migală seminţele, planteză şi aşteaptă zile întregi ca planta să răsară. 

   Să plantăm singuri culturi de plante: roşii, castraveţi, salată, dovlecei, porumb, mazăre, linte, vinete, mei, grâu, fructe etc.

    Ai pământ care stă degeaba? Mergi şi plantează acolo ce poţi. Seminţele nu sunt scumpe.

Cumpără seminţe direct de la producători, nu din supermarket, seminţele trimit mai departe genele bune. Cumpără calitatea, testează, întreabă, informează-te.

    Dacă cumperi de la producător îl ajuţi să se dezvolte, să-ţi ofere ţie o viaţă mai bună, să trăieşti cu adevărat. Cumpără marfa direct de la om, mergi la el la poartă, mergi în mijlocul plantaţiei şi vezi exact cum creşte curat o plantă. Ajută producătorul să culeagă bunătăţile pământului, fă-ţi prieteni, du mai departe gustul adevărat.

Te invit cu drag  să te uiţi la acest reportaj care TE VA PUNE PE GÂNDURI.

SPER că şi tu vei contribui la o viaţă mai bună începând din casa ta.

http://inpremiera.antena3.ro/reportaje/pofta-buna-la-otrava-302.html

Dicţionar de substanţe din plantele hibrid:

clorură de potasiu – Sare compusă din potasiu și clor cu formula chimică KCl. Este folosită în general în agricultură ca îngrășământ chimic și ca fondant pentru protejarea aliajelor de oxidare.

fosfat de monopotasiu – Ingrasamant mineral PK, foarte concentrat, total solubil in apa, fara azot, cu indice de salinitate foarte scazut, utilizat in toate perioadele dezvoltarii cu cerinte mari de Fosfor si Potasiu.

nitrat de potasiu – Cunoscut ca şi e252, este o sare a potasiului cu acidul azotic.

nitrat de calciu – Este o sare a calciului cu acidul azotic cu formula chimică Ca(NO₃)₂. Este folosit în agricultură ca îngrășământ de suprafață. Mai este numit și salpetru de Norvegia.

sulfat de potasiu –  Este o sare a potasiului cu acidul sulfuric cu formula chimică K₂SO₄.

sulfat de magneziu – Este o sare a acidului sulfuric cu magneziul.

Sursă informaţii dicţionar * https://ro.wikipedia.org

Leave a Reply

Your email address will not be published.