Testează produse românești Vezi detalii

Skip to content

România şi potenţialul de care nu suntem conştienţi | Motiv romanesc

travel romania

Multe personalităţi au apreciat atât cultura românească, cât şi tradiţia, modul nostru de a rezolva probleme, ingeniozitatea şi perseverenţa de care dăm dovadă când ne organizăm viaţa. Avem bogăţia ce stăruie în sate, monumente, forme de relief diverse şi neatinse de tehnologie, locuri care-şi păstrează aspectul istoric şi o energie curată.

Şi când spun că nu au fost puţini oameni ce ne amintesc că trăim pe o comoară a naturii, nu glumesc. Persoane care deşi au ajuns să deţină averi, să călătorească în toate colţurile lumii, au ajuns la concluzia că natura este un arhitect mult mai priceput decât omul, iar în România aceasta a făcut miracole.

Compania turistică On The Go Tours a analizat datele din Raportul turistic al Organizației Mondiale pentru Turism 2018 si a concluzionat că România are cea mai rapidă crestere ca destinatie de vacanta pentru britanici.

Între 2007 și 2017, raportul a constatat că a existat o creștere de 638% printre  călătorii britanici care vizitau România.

România a fost inclusă în cadrul emisiunii de divertisment Top Gear, care promovează industria producătoare de maşini. Celebrii prezentatori Jeremy Clarkson, James May şi Richard Hammond, ne-au vizitat prima oară în 2009, când au condus un Aston Martin, un Ferrari şi un Lamborghini de la Bucureşti la Constanţa şi apoi pe Transfăgărăşan. La finalul emisiunii, cei trei prezentatori au fost foarte încântaţi de experienţă, afirmând că Transfăgărăşanul este cel mai frumos drum pe care au condus vreodată. Vezi video:

Ziarul  „The Telegraph” le propune turiştilor britanci să viziteze în această vară destinaţii pe care mulţi nu le-a inclus pe listă, printre care se află şi un oraş din România şi anume: Timişoara.  Jurnalistul susţine în renumitul ziar că: „Este o măreţie care a pălit, pentru că spre deosebire de alte locuri frumoase din regiune, Timişoara încă nu a avut prilejul unei renovări majore după 1989. (…) S-a păstrat însă un farmec autentic, brut, care îmi aduce aminte de primele călătorii în estul Europei, de acum 25 de ani”. Aşadar, Timişoara devine o alternativă inedită şi râvnită de cei care sunt atraşi de turism.

Într-un interviu dat postului BBC, prinţul Charles spune cu ardoare că este ataşat şi impresionat de locurile, tradiţiile şi oamenii care însufleţesc satele ardeleneşti. 

Prinţul de Wales ne atrage atenţia că: „Nu mai preţuim frumuseţea, liniştea, singurătatea. Dar este important ca astfel de locuri să existe, locuri unde să putem evada. Unele dintre aceste locuri aproape că au dispărut în Marea Britanie. Dar există aici”.   Fiul reginei Elisabeta a II-a nu a rămas indiferent şi s-a gândit la urmaşii săi, astfel a cumpărat şi restaurat mai multe case în Transilvania. Acesta este convins că moştenitorii săi se vor bucura de puritatea locurilor româneşti.

În data de 6 iunie 2016, „Vampirii de la Hollywood”, trupa rock formată din excentrica vedetă a filmului “Piraţii din Caraibe/ Pirates of the Caribbean”, Johnny Depp, starul rock Alice Cooper şi chitaristul formaţiei Aerosmith, Joe Perry, au concertat pentru prima oară în România. Vedetele au susţinut că cele 4 zile petrecute pe plaiurile româneşti au fost o experienţă relaxantă, aceştia vizitând Bucureşti, Herăstrău, Bran şi Peleş. Johnny Depp, potrivit surselor apropiate, a afirmat că “s-a simţit extrem de în elementul său” în România.

Motiv românesc a făcut un research în cadrul bloggerilor, vlogerilor, autorilor, iubitorilor de frumos, parerile turiştilor de pretutindeni şi a sustras câteva vorbe originale despre România pe care dorim să vi le împărtăşim. 

Derek de la: http://wanderingearl.com/, un împătimit al călătoriilor de durată în cele mai necunoscute locaţii, a spus: „Mi-a fost foarte greu să părăsesc România, şi deşi mi-am propus să petrec 10 zile, am ajuns la 3 săptămâni, renunţând la vizita din Bulgaria”. Acesta a vizitat Timişoara, Bucureşti, Braşov, Bran, Sighişoara, Sibiu şi Targovişte.

Website-ul http://www.voices-of-the-world.org/, a publicat un articol despre vizita în România, în care menţiona: „Sper totuși, că în paralel cu dezvoltarea și schimbările în curs de desfășurare, toate culturile și tradițiile românești nu vor fi pierdute”.

Ne-a încântat părerea celor de la: http://www.theglobeandmail.com/, care spun despre România: „În orice caz, cetăţile Bran, Peleş şi Râşnov sunt unele dintre cele mai impunătoare castele din Europa, grandomania lor intimideză, lăsând vizitatorii – și, la un moment dat, invadatorii, probabil – în venerație”.

Cu gândul că românii sunt buni, inventivi, conduc mari corporaţii peste tot în lume, întrec până şi cele mai grele competiţii în matematică, informatică, dans, artă, design, şah şi multe altele, despre care vom vorbi într-un articol special în această filieră, Motiv românesc vă îndeamnă să susţineţi iniţiativele, producătorii, serviciile şi turismul românesc pornind chiar de acolo de lângă casa ta.

1 thought on “România şi potenţialul de care nu suntem conştienţi | Motiv romanesc”

Leave a Reply

Your email address will not be published.