Skip to content

Promovare online prin tactici gratuite sau plătite

Promovare online_2023

Ești pregătit să înveți despre promovare online într-un mod cu totul nou? Manageriază activitățile în digital mai ușor și crește afacerea în acest an.

Cât mai mulți oameni de business sau marketing îți vor spune că dacă folosești cât mai multe platforme media online îți vei crește vizibilitatea și încrederea consumatorilor. 

Cărui tip de public te adresezi, unde își petrece timpul, cum se comportă?

Promovare online și cele mai întâlnite tipologii 😍

Adevărul este că tactici gratuite în mediul online există doar dacă te ocupi personal de realizarea și distribuirea lor. Pentru a avea impact, evident că ai nevoie și de o comunitate activă pe care să o crești.

Tactici de promovare online gratuite, organice sau dobândite

Persoanele ce caută produsul sau serviciul tău sunt la un click distanță față de informație.🖤 Tu poți deveni liderul care le oferă resurse de calitate. Aceștia își doresc să se educe singuri și să ia decizii mai bune. De fapt, să luăm în considerare că trăim într-o eră a hiper personalizarii, unde consumatorii iau locul șoferului, ei conduc inițiativele.


Dacă aplici multichannel marketing, ai șansa să creezi o experiență nouă. Satisface clienții, ei primesc ceea ce caută, răspunsuri, produse, servicii, pe orice tip de canal s-ar afla. 

Deoarece piețele sunt suprasaturate, clienții au atât de multe opțiuni, încât depinde de tine dacă reușești să-l atragi prin promovare online. Le oferi informații și în definitiv să devină pregătiți pentru a cumpăra.


Conversații interactive în Social-Media 👩‍🦰🧔👵👱‍♀️👩‍🦱

Fiecare rețea de socializare are anumite features unice și evident se adresează unei anumite nișe sau categorii de public. Poți crea postări în pagina, distribuiri în grupuri, să conversezi pe anumite teme de interes comun în grupuri. In acest mod vizibilitatea numelui tău de brand și asociarea pe care o doresti în mintea consumatorului va crește considerabil.
Dacă în social-media ești de multe ori limitat de inteligenta artificiala ce le conduce, este benefic sa ai conținut original.

👉 Sa trimiti audientele către mediile pe care le deții 100% și anume: website, aplicație, podcast, platformă sau alte produse publicitare utilizate in promovarea pe internet.

Promovare online gratuită: Instagramul este platforma afacerii tale?🏓


Deși unele platforme par să fie foarte simplu de utilizat, fără abilități de fotograf, videograf, designer sau scriitor.

■ Te întrebi, ce fac eu cu 30.000 de followeri care nu sunt audiența mea?
🤔 Ce face afacerea mea cu tineri de 13-15 ani care dau like?
😯 Cum optimizez/creez reclame plătite către un cont de instagram, dacă am jumătate din audiența fake sau irelevantă?


Ne promovam online în instagram și în mod gratuit, dar cu o strategie de comunicare la bază și cu o analiză foarte amănunțită.

promovare online gratuita

Ești priceput la scris? Poți face content marketing gratuit 👇

Crearea de conținut poate fi gratuită dacă te ocupi personal de scrierea articolelor, conținutului în landing pages și alte zone din website.
🖤 Rolul de marketing de conținut în marketingul digital implică crearea și partajarea de conținut valoros, relevant și consecvent. Continutul atrage și păstreaza un anumit public țintă. Are scopul de a conduce în cele din urmă acțiuni profitabile ale clienților. Acest lucru poate lua multe forme, cum ar fi postări pe blog, infografice, videoclipuri, cărți electronice și multe altele. Cheia este să oferi conținut care să ofere valoare cititorului. Să-l ajute să rezolve o problemă sau să răspundă la o întrebare.


De ce este content marketing atât de important în marketingul digital?✌️


Această tactica de promovare online în primul rând, ajută la construirea încrederii cu publicul tău. Oferindu-le informații utile, nu numai că te ajută să ieși în evidență față de concurență, dar creează și o asociere pozitivă în mintea publicului țintă.

🤍 Un alt motiv este că marketingul de conținut generează trafic organic către website. Motoarele de căutare recompensează site-urile web care oferă conținut valoros, clasându-le mai sus în rezultatele căutării. Acest lucru duce la o vizibilitate mai mare și la creșterea traficului către website.


De fapt titlul ar fi trebuit sa fie: esti priceput la scris si ai experienta, cunostinte in acel domeniu? 🤔 Atunci, da, poți creat conținut gratuit, dar cu pretul timpului tău.

Poate duce în cele din urmă la mai multi clienți potențiali și vânzări.
În cele din urmă, marketingul de conținut oferă o modalitate rentabilă de a ajunge la publicul țintă.

În timp ce publicitatea plătită poate fi costisitoare, crearea și partajarea conținutului de înaltă calitate este o metodă relativ ieftină sau chiar gratuită, de a ajunge în fața publicului țintă.


Promovarea online creata prin optimizarea în motoarele de căutare (SEO)


Da, este adevărat că SEO poate fi gratuit sau este privit așa. Dar de cele mai multe ori, deținătorii de afaceri nu sunt atât de talentați în ale scrisului sau nu cunosc în detaliu cum funcționează SEO.

🧑‍🔧 Nu este vorba numai de optimizare, cât și de schimbări tehnice ale website-ului. Așadar, pentru a plasa blogul, conținutul printre primele rezultate este necesar și să plătești alte publicații care vorbesc despre produsul/serviciul tău.

Cum funcționează SEO? 🥇


Promovarea online prin SEO are în centru un fel de top al celor mai bine scrise, căutate și cu autoritate website-uri pentru fiecare oraș, zonă, țară în parte.


Dezvoltăm SEO după un research amănunțit pentru tipul tău de afacere și piața in care activezi. SEO este cunoscut de publicul larg ca fiind acele articole optimizate care te ridică în rezultatele Google, Yahoo, Bing sau alte motoare de căutare de interes pentru brand.

SEO este de 3 tipuri: On-Page SEO, Off-Page SEO și SEO tehnic.🏆


✨️ On-Page SEO se realizează cu ajutorul optimizarii conținutului din paginile site-ului, articole pe blog și au la bază intenția celui care caută, o strategie și research pentru a grupa keywords și frazele cheie.

😁 Off-Page SEO
este media obținută de brand în exterior, de exemplu când obții link-uri externe către site. Dacă reușești să-ți faci un networking cu bloggeri, branduri din categorii conexe sau acele site-uri cu autoritate, vei crește poziția website-ului în Google sau alt motor de căutare.

😊 SEO tehnic – comprimi paginile, optimizarea fișierelor din site și alte tehnici pentru a face ca website-ul să se încarce mai repede.

SEO se poate face atat în aplicație, cât și pe Social-Media, de aceea este un alt mediu al digital marketing.



Conținutul cu imagini are 94% mai multe vizualizări decât conținutul fără imagini. ( Hubspot, 2020)


Email marketing gratuit până ce atingi o limită 🎉

  La fel ca multe alte tactici de promovare online, email marketingul are o perioada de gratuitate, pana ce depășim un anumit număr de subscriberi.

Metoda excelenta de a-ti promova afacerea sau produsul, fara costuri suplimentare. In ciuda faptului ca nu exista costuri directe, este important sa investesti timp si energie in crearea unei campanii de email marketing eficiente.
     🪆   In primul rand, trebuie sa construiesti o lista de abonati. Aceasta poate fi facuta prin colectarea adreselor de email de la clientii existenti. Prin oferirea unui formular de abonare pe site-ul tau web. Este important sa respecti regulile privind protectia datelor si sa oferi optiunea de dezabonare.
   🪄   In al doilea rand, creeaza continut relevant si atractiv pentru abonatii tai. Incearca sa le oferi informatii utile despre produsele sau serviciile tale, noutati din industrie sau discount-uri exclusive.
    ✨️  In ceea ce priveste email-urile tale, pastreaza-le scurte si la obiect. Foloseste un ton colocvial si include imagini atractive care sa accentueze mesajul tau. Include si un apel la actiune clar, cum ar fi “Cumpara acum!” sau “Afla mai multe”.
     📊 Este important sa monitorizezi si sa masori performanta campaniei tale de email marketing. Foloseste un instrument gratuit de analiza, cum ar fi Google Analytics, pentru a monitoriza deschiderile si click-urile din email-urile tale. Aceste statistici iti vor oferi informatii valoroase despre ce functioneaza bine si ce poate fi imbunatatit.
     📍   In concluzie, email marketing gratuit poate fi un instrument puternic in promovarea afacerii tale, atata timp cat esti dispus sa investesti timp si energie in crearea unei campanii eficiente. Creeaza conținut relevant si masoara performanta pentru a obține cele mai bune rezultate.

beneficii ale promovarii online

Ținta de deschidere a email-urilor: Conform raportului Litmus, rata medie de deschidere a email-urilor bazate pe industrie variază între 20-30%.

Mobile Optimization: Conform raportului Litmus, peste 50% din email-urile deschise sunt accesate prin intermediul dispozitivelor mobile.

Promovarea in online: Social-Media Marketing 😉

După cum probabil ai ghicit deja, social-media marketingul este utilizat în promovarea online prin intermediul canalelor sociale, de interacțiune între indivizi și grupuri. Are în centru ideea de targetare a consumatorului pentru a dezvolta strategii și tactici cu obiectivul: trafic în website/aplicație, awareness, generare de potențiali clienți. 

Canalele unde poate avea loc social media marketingul sunt: LinkedIN, Instagram, Facebook, Twitter, Pinterest, Snapchat, Tik-Tok, Twitch etc.🥳

Tactici de promovare online plătite💌

Pay Per Click (PPC)

Acest tip de promovare are în centru canale precum: Google, LinkedIN, Facebook, Bing, Twitter unde setezi campanii plătite pentru a le difuza către audiențele segmentate. În Google poți plăti pentru a difuza reclame în SERP (Search Engine Results Page) și te bazezi pe cuvintele cheie care-s introduse în Search Box. 

Reclamele PPC în Facebook pot lua forma unei postări sponsorizate, un video, gif, slideshow plasate fix în newsfeed pentru a fi apăsate de audiență. LinkedIn îți permite și să trimiți mesaje în mod targetat, în funcție de industrie, job în companie.

Tipuri de campanii în Google Adwords 💛

Bună, ai auzit vreodată de Google AdWords? Este o platformă publicitară puternică care îți permite să te promovezi online în căutările Google. Dar, cu atâtea opțiuni disponibile, poate fi ușor să te pierzi. Așadar, hai să aruncăm o privire la câteva tipuri de campanii AdWords care te pot ajuta să te faci remarcat!

  1. Campanii de căutare: Acestea sunt cele mai simple și rapide modalități de a-ți promova afacerea online în căutările Google. Tu setezi cuvintele cheie relevante și AdWords le afișează anunțurile tale când oamenii căută acele cuvinte.
  1. Campanii de afișare: Acestea sunt campaniile cu afișaj grafic, care permit afișarea anunțurilor tale pe site-uri web care se potrivesc cu audiența ta tintă. Este ca și cum ai face reclamă prin intermediul afișajelor publicitare, dar în lumea online.
  1. Campanii video: Dacă vrei să aduci un pic de distracție în viața oamenilor, atunci o campanie video AdWords ar fi o alegere excelentă. Poți face un scurt clip video care să prezinte afacerea ta și să îl difuzezi pe YouTube și pe alte site-uri web.
  1. Campanii de shopping: Dacă vinzi produse fizice, atunci o campanie de shopping AdWords este alegerea perfectă pentru tine. Poți afișa produsele tale în căutările Google și să oferi informații detaliate, cum ar fi prețul și imaginea.

În concluzie, există multe tipuri diferite de campanii AdWords pe care le poți folosi in mixul de promovare online. Alege cea care se potrivește cel mai bine cu nevoile și obiectivele tale și începe să te faci remarcat!

Promovarea online prin search engine marketing (SEM)🎳


Search engine marketing – SEM este varianta SEO plătită sau PPC după cum am dezvoltat anterior. Este optimizarea anunțurilor plătite, optimizarea contului pentru a obține noi conversii și ROI. 😊

Tot în sfera marketingului digital intră și:
Affiliate marketing – promovarea prin influenceri, bloggeri, ce primesc un comision pentru lead-uri sau click-uri.

Iată o listă cu câteva tactici de affiliate marketing:

1. Folosește social media: Postează fotografii cu produsele pe care le recomanzi și asigură-te că ai un link de afiliere în descrierea postării.
2. Scrie recenzii detaliate: Dacă ești înnebunit după un produs, spune-le și altora prin intermediul unei recenzii. Fără un link de afiliere, cum ar putea ei să cumpere același produs pe care îl adori și tu?

3. Participă la sondaje: Dacă ești întrebat ce produse folosești, asigură-te că menționezi produsele pentru care ai un link de afiliere.

4. Utilizează mail-ul: Trimite un email prietenilor și familiei despre produsele pe care le recomanzi. Asigură-te că incluzi un link de afiliere.

5. Participă la discuții pe forumuri: Când ai o părere despre un produs sau un serviciu, spune-o și altora pe forumurile relevante. Include un link de afiliere, deoarece asta înseamnă bani pentru tine.


Promovare online prin Native Advertising
🧐

Native se încadrează perfect printre conținutul deja existent și se comportă ca fiind parte din articol, știre.
Native advertising este o formă de publicitate online care se integrează în conținutul editorial al unei pagini web, astfel încât să nu părăsească experiența utilizatorului.

🖤 Acesta este un mod eficient de a atrage atenția publicului prin intermediul unui conținut relevant și interesant.

Iată câteva dintre beneficiile recente privind native advertising:


Experiența de utilizator îmbunătățită: Native advertising nu interfereaza cu experiența utilizatorului și oferă oportunitatea de a descoperi conținut relevant și interesant în contextul actual. ✌️

Engagement mai mare: Native advertising se integrează în conținutul editorial și oferă o experiență mai naturală și mai relevantă pentru utilizatori. Poate conduce la un engagement mai mare.👧

Brand Awareness: Native advertising poate ajuta la creșterea cunoașterii brandului prin prezentarea unui mesaj relevant și interesant într-un mod integrat în conținut. 😊


Costuri mai mici: Native advertising poate fi mai accesibil din punct de vedere al costurilor. 👣

Oferă oportunitatea de a atrage atenția publicului prin intermediul unui conținut relevant și interesant. Fără a fi necesare investiții masive în publicitate tradițională.


Promovare online si interacțiune mai personală👨‍🌾👨‍🔬👨‍🚀👳🤰🦸‍♀️🤵‍♀️🧑‍🏫

Native advertising permite brandurilor să se conecteze cu publicul prin intermediul unui conținut relevant și interesant. Poate duce la o interacțiune mai personală și mai emoțională cu publicul.

👋 În concluzie, native advertising poate fi o soluție eficientă pentru a atrage atenția publicului prin intermediul unui conținut relevant și interesant, fără a afecta experiența utilizatorului. Este important să se abordeze native advertising cu un mesaj relevant și cu un conținut de calitate, astfel încât să se obțină rezultate pozitive.


Inbound Marketing – metoda prin care oferi conținut de calitate, folositor vizitatorilor pentru fiecare stadiu din buyer journey.


🖤 Am reușit să conturăm pe scurt ce înseamnă a crea tactici gratuite sau platite in promovarea online. Fiecare specialist își dorește să învețe de la cei mai buni, în consecință îți recomandăm să ai mentori, oameni de succes căror să le urmărești parcursul profesional, rezultate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.