zahar invertit

     Zahar invertit – soluţia noastră pentru dulciuri de calitate. Da, poţi consuma dulce şi fără să fii atacat în organism. Cum? Printr-o metodă simplă de transformare a zahărului cumpărat.

Totul porneşte de la faptul că zaharoza pentru a fi preluată de organism va trece printr-un proces de invertire (transformare). Maltoza din cereale, fructoza din fructe sau lactoza din lapte, deoarece sunt substanţe naturale, sunt asimilate excelent de corpul uman.

Alternativa naturală

Soluţia naturală pentru a-ţi satisface dorinţa de dulce sunt: sirop de pătlagină, ştevia, miere de albine, zahăr din fructe.

     De ce zăhărul alb şi cel brun sunt la fel

     După etapa de rafinare, substanţele nutritive din sfecla de zahăr sunt anulate. Zaharul rafinat scade procentul de vitamine din corp. Îţi creşte imediat glicemia, după care coboară sub limita normală.

Când îl găseşti în magazin, zahărul este albit chimic, cu dioxid de sulf. De aici rezultă şi multe cazuri de probleme gastrointestinale şi respiratorii.

Mulţi credem că dacă e zahar brun e natural. Cu totul greşit. Dacă pe etichetă scrie că e rafinat, atunci e la fel de dăunător ca şi cel alb. De fapt zahărul brun e tot zahăr alb stropit cu caramel sau melasă pentru culoare.

Cum preparăm zahar invertit

zahar brun  În momentul transformării din stare lichidă, zahărul devine inofensiv pentru organism.

Zaharul invertit se prepară astfel:

  • 1 kg zahăr tos
  • 150 ml apă
  • 1 linguriţă de sare de lămâie

Ingredientele se adaugă într-un vas emailat, adică sa nu fie de aluminiu sau inox. Se fierb la foc mare timp de 10 minute. Se amestecă treptat cu o lingură de lemn pe tot parcursul timpului.

Se va transforma într-o soluţie siropoasă, asemenea mierii de albine.

Pe marginea vasului se va aduna o spumă maronie, pe care o vom strânge cu lingura şi o vom arunca. După 7 minute, focul se dă la mic, ca lichidul să nu se facă negru.

Zahărul este invertit când pe margine nu mai apare spumă. Se dă la răcit lichidul şi când este călduţ se strecoară printr-un tifon dublu şi se varsă în recipiente de sticlă.

Produsul rezultat este format din 2 ingrediente: glucoză şi fructoză.

Zahărul invertit este mult mai dulce decât cel rafinat.

 

Motiv românesc, într-un stil dulce, cu zahăr invertit îţi doreşte ca toate preparatele dulci de sărbători să fie cât mai naturale şi să-ţi încânte simţurile.

 

zahar invertit

Ai auzit de otrava dulce sau moartea albă?
Cu siguranță da! Pentru că îl consumi zilnic. Este vorba despre zahăr, fie el brun sau alb.
Statistica a înregistrat zilnic peste 20 de amputări de la diabet, 500 de atacuri de inimă și 400 de boli de inimă mortale toate datorate consumului de zahăr.
Afectează:
1. Sistemul imunitar
2. Crește nivelul de glucoză 6-phosphate (G6P), care e responsabilă de schimbările în proteina musculară a inimii și poate conduce la stop cardiac.
3. Îmbătrânește celulele și creierul
4. Scade elasticitatea țesuturilor
5. Afectează funcționarea a 2 proteine din sânge: albumina și lipoproteinele. Rezultat: inabilitatea de a controla grăsimile și colesterolul.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *