piata romaneasca

Piata romaneasca are nevoie de sustinerea ta, incurajeaza producătorii români si oferă-le şansa să-şi vândă marfa. Cere dreptul de a consuma produse naturale. Trebuie să ne ambiţionăm să nu mai facem profit străinilor, ci să-i obligăm să vândă marfă românească, în urma căreia oricum vor avea de câştigat.

Vrei să cumperi legume, fructe, brânzeturi, verdeţuri, lactate, ouă, carne adevărată? Mergi la cea mai apropiată piaţă, unde cu siguranţă vei fi uimit de preţurile mai mici şi gustul autentic românesc.

Ştii cum zic? Istoria se repetă, dar la alt nivel. Mai ştiţi când aţi citit prin cărţile de istorie că românii plăteau tribut să poată supraveţui. Ei, bine, acum statul român s-a vândut la propriu altor ţări şi e trist că plătim tribut să trăim pe propriul pământ.

Cum plătim?

Mergem zilnic in supermarketuri şi cumpărăm de la străini, lăsăm ca aurul să ne fie luat, pământul lăsat de izbelnişte sau vândut, ne-au lăsat industriile la pământ şi oamenii muncitori să fie batjocoriţi pentru munca cinstită a pământului.

Cum mai plătim?

Cu ignoranţă şi ….aici e cel mai trist.

Schimbă acest curs al lucrurilor, începând cu modul în care cumperi, arată că îţi pasă şi oferă un motiv românesc producătorilor.

 

În acest mod vom încuraja producătorii români să-şi continue munca, să fie mai încrezători, astfel piaţa va deveni un loc de socializare, de implicare a românului în creştere economică.

Este plăcut să ştii că vei contribui la procesul care va face ca banii românilor să rămână în ţară, să previi afecţiunile cauzate de mâncarea artificială, să tratezi anumite boli şi să oferi copiilor un trai cu adevărat românesc.

piata romaneascaDe ce oare ne ambiţionăm să credem că anumite alimente produse de o anumită ţară ar fi mai bune decât ale noastre? Fă o retrospectivă şi aminteşte-ţi că oamenii de la sate nu cunoşteau noţiunea de boală, îşi bucurau zilele cu bogăţia dată de culturile pământului.

Acum, acest mod de viaţă începe să se piardă, multe magazine cu produse aparent ieftine şi pline de chimicale, plasticuri, au asaltat lumea satului. Oamenii sunt din ce în ce mai încântaţi că au la îndemână tot ce au nevoie. Dar acesta să fie răspunsul? Chiar vrei să te păcăleşti cu produse ce au doar gust de fruct sau o anumită aromă. Nu ţi-ar surâde să muşti dintr-o plăcintă cu măr adevărat şi nu dintr-una cu gust de măr?

Este important să transmitem şi generaţiilor viitoare, noţiunea şi gustul de mâncare sănătoasă, să înveţe că un lucru bun necesită timp şi dedicare. Cumpara din piata romaneasca legume si fructe adevarate.

Mâna omului are o putere nemarginită, poate fi învaţată să facă bine şi să dovedească că nicio maşinărie nu poate fi mai eficientă şi atentă, nu poate măsura savoarea şi imita naturalul.

De fiecare dată când trebuie să cumperi bucate şi nu există nici un impediment care să te oprească să ajungi la piaţă, mergi şi cumpără de la români, începe să trăieşti cu adevărat cu produse naturale. Nu te mai lasa păcălit de produsele naturale din marile lanţuri de magazine, care nu sunt nici pe departe crescute într-un mediu fără chimicale, de aceea s-a şi creat diferenţa dintre natural şi bio.

Categoria produselor cu certificare bio trebuie să-şi justifice preţul exorbitant de mare şi aberant, să te facă să crezi că îţi vor oferi o viaţă sănătoasă.

Haideţi să cumpărăm mai mult din pieţe, să continuăm tradiţia românească. Nu este de ajuns că ne confruntăm cu procesul poluarării, chiar este necesar să ne intoxicăm cu produsele oferite în supermarketuri?

Nu ţi se pare că-ţi anulezi un drept fundamental? Dreptul de a alege. Da, în magazin vei cumpăra anumite produse pentru că nu ai încotro, asta ţi-au pus la raft, ai poate maxim 5 branduri dintre care să alegi. Este o industrie să fii comod, să nu te informezi, să fii hrănit la comandă şi îndrumat către un stil de viaţă care te îţi va rupe din energie.

De ce să mâncăm doar ce ni se pune în faţă? Suntem oare nişte porci care aşteaptă să li se prepare lăturile? Pentru că sincer, aşa ne văd cei care îşi bat joc de trupurile noastre, prin încurajarea către consumerism divers, imbibat cu marketing ieftin şi strategii promoţionale.

Stau şi mă întreb, dacă acum câteva zeci de ani, nu exista atât de multă hrană, cum de s-a dublat, triplat? Ia în calcul că şi populaţia globului a crescut. Nu este logic că anumite alimente au numai 5% ingredient natural, iar restul e un amalgam de dorinţe către profitul unor corporaţii?

Plantează un copac, oferă o soluţie, încurajează producătorul cinstit, nu te lasa acaparat de reclamele de îndobitocire.

Cumpără alimente crescute încet pe pământ românesc.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *