produse bio ieftine, produse organice ieftine, produse naturiste ieftine

Poate te întrebi: Este posibil să cumpăr produse bio ieftine? Sigur că da și nu e nevoie să străbați zeci de kilometri sau să navighezi printre mii de site-uri online.
Platforma Motiv românesc scurtează drumul tău către produse organice cu preț mic. Te ajutăm să-ți creezi lista de alimente, creme, cosmetice, ceaiuri, semințe etc. Cum anume? Cu sfaturi practice și o bază de date sigură cu producători testați chiar de noi. Hai să aflăm totul chiar acum.

Invită aceste produse bio ieftine la tine acasă!

Cum suntem îndrăgostiți de mâncarea românească nu vom rezista tentației de a-ți aminti că marile comori ale Europei se află chiar aici, în țara ta. Nu lăsa producția internă să plece peste hotare, ajută micii producători să crească și să aibă forța de a produce cât mai mult, ca să susțină sănătatea ta și a familiei. Când cumperi produse bio romanesti, te ajuți pe tine, ai un preț mult mai bun și susții producătorul atât financiar, cât și în dezvoltare.
Deși, da, când pronunțăm cuvântul bio ne vin în minte felurile ecuații și cuvinte sinonime cu: scump, exagerat, certificat, de fițe. E adevărat? Poate da, pentru că vei observa în supermarket și alte magazine de profil cum raioanele/rafturile cu însemnul bio prestează prețuri exorbitante. Sunt atractive ce-i drept, dar îți spun adevărul? E normal să fie scumpe din moment ce au străbătut oceane să ajungă în mâna ta. Aici sunt incluse costurile de transport, manipulare, depozitare, expunere, distributie, intermediari etc.

Sfaturi pentru a ajunge la produse naturale ieftine

 1. Cumpără produse bio locale
  Vedem acest trend adesea printre străini și avem dovada că funcționeză. Da, cumperi local, consumi acolo și susții economia din zona ta, țara ta. Vrei beneficii vizibile?

  Iată-le:
  a) preț mult mai mic, poate la jumătate (nu plătești tva, nu are adaos de transport, fără intermediar
  b)Poți discuta deschis cu producătorul. De pildă, când mergi la prăvălia, cămara cu bunătați din cartier și discuți cu proprietarul despre alimente, cum le aduce direct de la ferme. Sau când mergi la piață și se plange producatorul cu privire la sezonul sărac, ploile puține sau se bucură de recolta bogată. Parcă e mai viu tabloul, e real, autentic, de bun-gust
  c) Banii rămân local
  d) Se reduce emisia de CO2
  e)  Se va consuma mai puțină energie, combustibil
 2. Alege cu grijă și citește atent eticheta
  Ia în calcul că toate produsele organice expiră mult mai repede decât cele modificate geentic sau crescute într-un mediu chimic, cu pesticide, ierbicide, antibiotice, hormoni etc.   Spre exemplu: merele lovite încep să se maronească, bananele coapte se innegresc în 2-3 zile, iaurtul uitat pe masă se acrește, capșunile încep să se înmoaie, cireșele își închid nuanța. In acest fel poți obtine rapid o dieta sanatoasa.

  dieta sanatoasa

Ideea: Adaptează lista de cumpărături la aceste observații simple
O problemă globală este risipa de mâncare. Da, se cumpără mult și fără rost. Te gândești înainte cât mănânci, câți invitați ai și câte porții. Ai observat că legumele și fructele mai mici, cu un aspect neatractiv sunt mai ieftine?Exact, în piață, online în platforme, la magazinele din cartier, vei găsi adesea astfel de portițe. Sunt mai gustoase, shhh – rămâne între noi. Dacă n-ai încotro și trebuie să intri în supermarket e de preferat să citești cu atenție eticheta. Ce e scump, nu e neapărat și mai bun. Dacă e scris în română, dar pare chineză atunci să îl refuzi, deoarece sunt atât de multe produse încât nu se merită să faci experimente pe propriul organism.

Consumă produse bio de sezon mai ieftine

Acum ofertele producătorilor romani abundă de verdeață, e momentul tău să consumi natural să să te simți minunat. Ceapă verde, rosii, castraveti, cirese, capsuni. Un secret: Când toți oferă aceleași produse în cantități mari, prețul va fi mai mic. Dacă alimentele sunt mai mici, pătate, cu viermi, crețe, cu forme ciudate vor fi în categoria de produse bio ieftine. Nu te îngrijora, calitatea e aceeași, ar vitaminele sunt din abundență. Când știi că se încheie un ciclu de recoltă pentru produsele naturale preferate cauta online producători, întreabă Motiv românesc să te pună în contact cu cei mai buni sau mergi la piața din cartier.

Alege să cumperi zarzavat, spanac, cătină , fructe de pădure, căpșuni, cireșe, vișine etc. si sa le congelezi, își păstrează toate proprietățile.

Ai pământ? Cultivă singur produse bio ieftine

Planteză copaci fructiferi și îngrijește-i la timp sau plătește pe cineva să facă asta dacă e distanță mare față de oraș. Sădește ceapă, cartofi, dovlecei, păstăi, varză etc.
La apartament te poți bucura de jardiniere sau ghivece pline de pătrunjel, leuștean, rozmarin, mărar, urzici, cimbru  și alte condimente preferate și ușor de întreținut.

Motiv românesc te ajută să ajungi la cei mai buni producători români de produse bio ieftine. Dacă ai neclarități, idei ce ar trebui expuse pe platforma noastră, te rugăm să ne comtactezi la motivromanesc@gmail.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *