aluminiu in apa

Aluminiu, un aliaj prezent în permanenţă pe Pământ, atât în apă, aer, sol, face victime frevent. S-ar putea să fii una dintre ele. Trebuie să fii atent la cât de mult aluminiu asimilezi în corp.

Acest metal are efecte dăunătoare asupra sistemului nervos, encefalopatia celor aflati sub dializa, favorizează declanşarea Alzheimer, Parkinson şi scleroza laterala amiotrofica.

Este utilizat în:

  • fabricarea accesoriilor de bucătărie;
  • produsele alimentare (ca şi aditiv)
  • medicamente (antiacizii, acidul acetilsalicilic tamponat)
  • produsele de larg consum
  • tratarea apei potabile

aluminiu in apaS-a dat o alarmă în acest sens în toată lumea. S-a întâlnit că în corp intoxicarea poate ajunge săptămânal la 2-3 miligrame de AL pe kilogram.  Cantitatea tolerată este de cel mult un miligram.

Majoritatea uzinelor de tratare a apei de suprafaţă utilizează sulfat de AL pentru a elimina microorganismele nocive şi particule. Deoarece sulfatul  este eliminat în mare parte printr-un stadiu avansat al procedeului, concentraţia de aluminiu a apei tratate este mai ridicată decât în cea netratată.

La modul general AL provenit din apa netratată, este într-o formă ce nu este uşor asimilata de organism şi nu provoacă efecte negative asupra sanătăţii.

Apa îmbuteliată are şi ea în componenţă, deci e bine să citim cu atenţie eticheta sticlei de apă minerală sau plată şi să o alegem pe cea care conţine mai putin aluminiu.

Cum ne ferim de această ameninţare?

aluminiu in bucatarieAruncă oalele, vasele şi tigăile din aluminiu. Toate ustensilele, tacamurile si recipientele de acest gen din bucătărie.

Consumă apă îmbuteliată cu conţinut scăzut, renunţă la ambalarea alimentelor în staniol şi folii de AL, evită aspirina şi nu cumpăra conserve, bere şi răcoritoare la cutie, refuză mâncarea la caserole acoperite cu aluminiu.

Cumpără ustensile, accesorii de bucătărie emailate şi fă-ţi viaţa mai bună.

 

Motiv românesc te îndeamnă către un stil de viaţă sănătos, renunţă la aluminiu şi vei vedea cum viaţa ta se îmbunătăţeşte.

 

 

Surse informaţii:

Aluminiul, criminalul tăcut din viaţa noastră !

http://www.nutritie-sanatoasa.ro/articol/847/mure/994/Aluminiul-si-efectele-lui—asupra-organismului-uman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *